Treći Festival prirode

Treći  Festival Prirode – 2020.

Za mame i tate, seke i bate

Sokolovo gnezdo,Kruševički vis

Subota 6.06. 2020.

Veliko nam je zadovoljstvo da Klub Džepovi Prirode, Beograd i klub Soko, Pančevo organizuju Treći  Festival prirode u Sokolovom gnezdu.

Sokolovo gnezdo, nalazi se u selu Kruševica, tačnije na Kruševičkom visu, na 15 kilometara udaljenosti od Aranđelovca i Lazarevca, na nadmorskoj visini od oko 400 metara, sa veličanstvenim pogledom na Rudnik, Ostrvicu, Valjevske planine, Avalu, Kosmaj, Bukulju i Venčac.

Program Festivala:

Polazak za učesnike iz Pančeva u 7h, ispred Doma omladine (Svetog Save 10).

Polazak za učesnike iz Beograda u 7,30h, iz Sarajevske ulice (ugao sa Drinskom).

Vožnja ibarskom magistralom, preko Lazarevca, do podnožja Kruševičkog visa, selo Kruševica. Nakon upoznavanja sa istorijatom mesta i dobrodošlice organizatora, deo ekipe sa decom kreće na pešačenje do eko kampa Sokolovo gnezdo.

Plan staze i aktivnosti:

Staza se pruža makadamskim seoskim putem u dužini od 2,5km. Usputne pauze za odmor i uživanje u lepim vidicima. Pri dolasku na ranč Sokolovo gnezdo, dočekuje nas i pogled na Valjevske planine i Rudnik, pri čemu prednjači vrh Ostrvica.

Drugi deo ekipe, koji bude želeo da prepešači oko 12km, nastavlja pešačenje preko Vaganskog visa do izvora mineralne vode i rečice Onjeg. Potom grebenom Kruševičkog visa, stižemo do Sokolovog gnezda. U tom delu Šumadije, priroda je vrlo izdašna, pa će biti veliki užitak, prošetati upijajući mirise nadolazećeg leta…

U eko kampu  će se krčkati ručak(posni pasulj I čorba od koprive). Za najmlađe učesnike će biti organizovane mini radionice I edukacija o snalaženju I boravku u prirodi.

Biće tu mnogo motiva za druženje, nova poznanstva, saznanja i kuliranje u nekom ćošku ugodne hladovine.

Polazak za Beograd i Pančevo oko 18,30h. U Beograd stižemo oko 20h, a u Pančevo oko 20,30h.


Napomena: -preporučuje se nošenje maski i zaštitnih rukavica u prevozu i izbegavanje fizičkog kontakta(grljenje, ljubljenje, rukovanje), dok traje epidemija korona virusa…

Napomena: pešačke ture , kao i radionice,  posebno su prilagođene deci, a sa ciljem upoznavanja prirode i bezbednog boravka u njoj.

Preporučena oprema: planinarske cipele ili patike sa jačim đonom, slojevita odeća prilagođena vremenskim uslovima, presvlaka, mali ranac, voda, zaštita od sunca i pribor sa posudom za jelo.

Potrebna dokumenta: članska knjižica sa uplaćenom članarinom za 2020., lična karta i zdravstvena kartica.

Hrana: u sopstvenoj režiji ili u Sokolovom gnezdu (obavezno naglasiti uz prijavu) – posni pasulj, čorba od koprive i divlje nane (200din).

Zato, patike na noge, osmeh na lice i priključi nam se…

 Iznos kotizacije: 1300 din. – ( prevoz i organizacioni troškovi).

U cenu nije uračunato:

-ručak(200din)

-individualni troškovi

 Prijave sa uplatom i sve dodatne informacije kod organizatora festivala i vodiča:

 Branislav Makljenović       Klub Džepovi Prirode, Beograd

 Tel: 064/350 56 52             email: klub.dzepoviprirode@gmail.com

 Branislav Rovčanin             PEK Soko, Pančevo

 Tel: 064/276 05 39             email: peksoko@yahoo.com

 Priroda je  internet, klub Džepovi Prirode je tvoj  Wi-Fi:-) Konektuj se…

Komentar