U okrilju Podbukovlja-Drugi rođendan -25.08 – Kluba Džepovi Prirode


U okrilju Podbukovlja-Drugi rođendan Džepova Prirode

Maljen, pitom a divlji. Divljina mu se najviše ogleda u mnogobrojnim usecima i kanjonima potoka i rečica. Pitom je u savršeno uklopljenim livadama i šumama, koje jedni drugima uvek iznova daruju zanosnu lepotu. Prošetati do nekog od vrhova i baciti pogled na okoliš, znači biti privilegovano čeljade, koje gleda stvari iz perspektive jednog Jastreba. A kada vidiš tog božijeg stvora kako kruži nad glavom, nekako nagonski raširiš i ti ruke želeći i sam da poletiš. E baš zato svaki dolazak na ovu planinu znači da ste na putu u jednu malu bajku, a selo Podbukovi su početna stanica…
Subota,25.08.

Polazak u 6,30h sa parkinga u Sarajevskoj ulici(ugao sa Drinskom). http://www.google.com/maps/search/44.8000746,20.4508596.

Vožnja ibarskom magistralom do Ćelija, a potom nastavljamo preko Valjeva do sela Podbukovi.
U domaćinstvo Obradovići stižemo oko 9h. Tu ćemo napraviti dužu pauzu za kafu i toalet. Oko 10h krećemo na pešačku turu. Krećemo sa 520m uzvodno uz Bukovsku reku, sve do samih Divčibara, gde izlazimo u blizini samog centra naselja(oko 1000m).
Na nekom zgodnom mestu ćemo napraviti pauzu za fotkanje i užinu. Potom krećemo na vrh Veliki Golubac(1056m), sa kojeg se spuštamo na Mali Golubac(995m) i nastavljamo odličnom stazom kroz šumu do Crvenog brega(850m). Sa brega se spuštamo uskom, serpentinskom stazom do ušća Crne reke u Bukovsku(520m). Ukupna dužina staze je oko 12km, sa oko 500m uspona.
To će već biti pravo vreme za ručak(oko 16h), koji uvek domaćica Milja spremi „da prste poližeš“. U toploj i opuštenoj atmosferi, sledi lepo druženje uz zdravicu našem klubu Džepovi Prirode i njegovom drugom rođendanu. Nekoliko izgovorenih pesama, dodaće nivo prijatnosti na poželjan nivo…
Oko 18h krećemo za Beograd, gde stižemo do 21h.

Ponesite :
Osim osmeha, od opreme je poželjno imati: planinarske cipele ili kvalitetnije patike, jakna, presvlaka,rezervne čarape, kabanica, štapovi, kamašne, mali ranac, voda, sendviči, zaštita od sunca, člansku knjižicu, ličnu kartu i zdravstvenu karticu.
Ručak: u seoskom domaćinstvu Obradović(kompletan obrok 500din).( Uz prijavu naglasiti da li želite ručak).

Iznos kotizacije: 1400 din-prevoz minibus.
Za članove kluba (sa plaćenom članarinom za 2018g)-1300 din.

Prijave sa uplatom najkasnije do 22.08 (sredom, od 16-18h u kafeu knjižare Delfi-SKC) ili na tekući račun.

Napomena: vodič ima pravo izmene staze.

Organizator i vodič:
Branislav Makljenović licenca MB 355
Tel: 064/350 56 52 email: klub.dzepoviprirode@gmail.com
FB stranica: Klub Dzepovi Prirode
www.klubdzepoviprirode.com

Priroda je vaš internet, mi smo vaš Wi-Fi  Konektujte se…

„Kad mjesec iza leđa suncu ode,
Ja živim svoje snove u Džepovima Prirode“…

Komentar